Efficiënte ventilatie met de WTW-units van Lucht & Ventilatie

Wat is een warmteterugwinunit (WTW-unit)?

Bij Lucht & Ventilatie vindt u een uitgebreid assortiment aan WTW-units, luchtbehandelingskasten en warmtewiel-units, ontworpen om uw binnenklimaat te optimaliseren en energie te besparen. Een warmteterugwinunit (WTW-unit) is een geavanceerd ventilatiesysteem dat de aan- en afvoer van lucht regelt, wat ook wel balansventilatie wordt genoemd. Dit betekent dat terwijl vervuilde lucht wordt afgevoerd, verse lucht wordt aangevoerd, zonder dat er veel warmte verloren gaat.

Hoe werkt een WTW-unit?

WTW-units zijn voorzien van een warmtewisselaar die de warmte van de afgevoerde lucht overdraagt aan de aangevoerde buitenlucht. Hierdoor stroomt de lucht op een aangename temperatuur het pand binnen. De luchtstromen blijven hierbij volledig gescheiden, wat zorgt voor een efficiënte warmteoverdracht. In de winter voorkomt dit koude luchtstromen en in de zomer zorgt de bypass ervoor dat koele lucht binnenkomt, waardoor het binnenklimaat comfortabel blijft.

Flexibele installatie van luchtbehandelingskasten

Onze luchtbehandelingskasten en WTW-units kunnen zowel horizontaal, verticaal als schuin worden gemonteerd, afhankelijk van de specifieke behoeften van uw pand. Dit maakt ze zeer flexibel in gebruik en geschikt voor diverse toepassingen. Bovendien zijn onze WTW-P plafondunits en wandunits uitgerust met een hoog rendement warmtewisselaar van cellulose, waardoor ze niet alleen warmte maar ook vocht kunnen terugwinnen. Dit draagt bij aan een gezond binnenklimaat zonder dat een condensafvoer nodig is.

Warmtewiel-units voor optimale energiebesparing

Daarnaast bieden wij WTW-units met een warmtewiel. Deze units maken gebruik van een sorptie rotor, die zowel warmte als vocht terugwint met een hoog rendement. Dit zorgt voor een optimale energiebesparing en draagt bij aan een stabiel en aangenaam binnenklimaat, 24 uur per dag.

Ontdek de voordelen van WTW-units van Lucht & Ventilatie

Kies voor de WTW-units van Lucht & Ventilatie en bespaar op uw energierekening terwijl u een comfortabel en gezond binnenklimaat creëert. Ontdek ons volledige assortiment en ervaar de voordelen van geavanceerde ventilatietechnologie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *