Water verbindt! OBS Delfshaven in Middelland

Kom naar het Kindercongres op 27 maart!
1 maart 2018
Kindercongres Code Groen 2018
27 maart 2018
Alle berichten

Rotterdam wordt voor een belangrijk deel getekend door water. Zakelijk gezien maar ook zeker in sociaal opzicht. Water verbindt. En dat is precies wat de kinderen van OBS Delfshaven, groep 7 en 8, vandaag lieten zien in hun eindpresentatie van Code Groen. Inspiratie kwam onder meer van het project ‘Mooi Mooi Middelland’ waar de kinderen letterlijk de veranderingen van toen en nu in het straatbeeld bekeken. 

Inspiratie: Mooi Mooi Middelland
“Water is ook in Middelland een belangrijke verbindende schakel” vertelt Robert Jager, een van de projectleider van ‘Mooi Mooi Middelland (MMM)’.  “MMM is een experiment waar bewoners, ondernemers en de gemeente Rotterdam werken aan de verbetering van deze wijk. Doel is, niet alleen in fysieke vorm, maar de wijk juist ook sociaal te verbeteren. Aan de kinderen van Code Groen willen we laten zien hoe deze wijk is opgebouwd, welke rol water speelt en hoe we verbinding maken tussen de mensen die hier wonen en werken.”

Denkkracht van kinderen
De kinderen van Code Groen worden op deze manier uitgedaagd om anders naar hun omgeving te kijken. Ze gaan onder leiding van twee Rotterdamse kunstenaars aan de slag. Met fantasie en verbeelding discussiëren ze over de leefwereld om hen heen en vertalen dit naar een kunstvorm. OBS Delfhaven maakte een spetterende animatie film.

Nieuwsgierig geworden? Op 27 maart as. laten de kinderen hun meest briljante en toekomstbestendige ideeën voor de stad zien tijdens het Kindercongres in Hofpleintheater. Naast OBS Delfshaven zijn er nog circa 6 andere scholen en 350 basisschool leerlingen aanwezig. Meer info.