Waterreinigende kleding en energie schoenen

Bekijk de wereld circulair: Blue City inspireert!
6 november 2017
Kom naar het Kindercongres op 27 maart!
1 maart 2018
Alle berichten

Rotterdam staat voor de uitdaging om het waterbeheer in de stad op het juiste peil te houden; onder meer door toenemende regen en stortbuien. Het zijn vooral volwassenen die zich hiermee bezig houden maar hoe denken kinderen hier over? Welke out-of-the box-ideeën ontstaan er wanneer kinderen worden uitgedaagd door Code Groen?

Waterreinigende kleding en energieschoenen
Water dus. Wat dacht je van waterreinigende kleding, compleet met waterbuizen en filterende accessoires. Modieus én ingenieus! Of een capaciteitskraan die in ieder huis wordt geïnstalleerd en per huishouden de hoeveelheid water regelt. Das efficiënt met water omgaan. Een machine die regen omzet in energie of schoenen die energie opslaan. En hoe fijn zou een wateropvang-systeem zijn dat in de zomer snel alle buurtzwembadjes vult.

Verbeelden en inspireren
Het is een kleine greep uit de vele waardevolle ideeën die kinderen afgelopen tijd bedachten. Onder leiding van professionele kunstenaars werden ze een week lang gestimuleerd om te fantaseren en discussiëren over de wereld om hen heen.  Zo mocht Code Groen aan de slag met De Oscar Romeroschool, Basisschool Park16hoven, De Waterlelie en OBS het Landje. Samen met bedrijven als Water Sensitive, De Voedseltuin en Blue City is er intensief gewerkt aan nieuwe oplossingen en ideeën. Waarvoor dank, uiteraard ook aan onze enthousiaste kunstenaars!

Code Groen gaat dit schoolseizoen verder op andere scholen en wordt afgesloten op 27 maart 2018 met een gezamenlijke voorstelling in het Hofpleintheater waar alle deelnemers van seizoen 2017-2018 hun creaties laten zien. Wil je weten wat Code Groen voor jullie kan betekenen? Een sessie bijwonen? Laat het ons weten via info@codegroen010.nl