Kom naar het Kindercongres op 27 maart!

Waterreinigende kleding en energie schoenen
21 november 2017
Water verbindt! OBS Delfshaven in Middelland
19 maart 2018
Alle berichten

Als afsluiting van weer een heel seizoen Code Groen laten ruim 350 leerlingen op 27 maart hun allerbeste ideeën, uitvindingen en denkbeelden zien. In de vorm van een Kindercongres gaat de jeugd het gesprek aan met de Gemeente Rotterdam, bedrijfsleven en experts uit de stad. Met onderwerpen als de stijgende zeespiegel, de circulaire economie, duurzaamheid en sociale omgang in de stad.

Wat is Code Groen?
In Code Groen worden kinderen van groep 7 & 8 door professionele kunstenaars op creatieve wijze uitgedaagd om mee te denken over serieuze vraagstukken uit de stad. De verbeelding en de out-of-the-box- denkkracht van de kinderen is hierbij het vertrekpunt. Het resultaat? Interdisciplinair theater, wat varieert van bewegelijke objecten, dans en video tot performances en zintuigelijke routes. Code groen sluit aan bij Resilient City van de gemeente Rotterdam.

Programma en locatie 27 maart
Vanaf 12.00     Inloop
12.30-14.00     Kindercongres
Locatie                Hofpleintheater, Benthemplein 13, Rotterdam
Toegang gratis. Er is lunch aanwezig.

Scholen, experts, bedrijven en sponsoren
Op 27 maart begroeten wij graag de volgende scholen: OBS De Waterlelie, Oscar Romeroschool, Basisschool Park16hoven, OBS het Landje, OBS Delfshaven, Jacob Maris School, Van Brienenoordschool en OBS Andries van der Vlerk.

Naast alle kinderen, ouders en scholen verwachten wij tientallen experts en sponsoren die graag het gesprek aangaan met de kinderen. Denk aan: Gemeente Rotterdam, Resilient City, Alphatron, Count. BV, Matrans, NedSpice, Rabobank, Sterk Werk Communicatie Groep en Stichting Rotterdamsch Onderwijs. En natuurlijk alle kunstenaars, bedrijven en projecten die de kinderen dit seizoen wisten te inspireren: Blue City, De Voedseltuin, Water Sensitive, Mooi Mooi Middelland en de Zorgvrijstaat.

Wil je als school, bedrijf of sponsor weten wat Code Groen voor jullie kan betekenen? Kom dan 27 maart naar het Kindercongres. U bent van harte welkom! Graag aanmelden met een mailtje naar info@codegroen010.nl