KinderCongres 2019

3e editie Code Groen van start!
7 maart 2019
Alle berichten

‘Wij zijn Rotterdam’

Gedurende 8 weken hebbebn kinderen van Rotterdamse basischolen samen met kunstenaars hun visie voor de toekomst van Rotterdam bedacht! Op gebied van kunst, cultuur, techniek, innovatie, milieu, wij-maatschappij en tal van andere thema’s zijn de kinderen aan de slag gegaan. Tijdens het KinderCongres hebben zij gepresenteerd wat zij belangrijk vinden in de stad. Door middel van dans, dialoog, performances, games en installaties lieten de kinderen zien hoe zij een toekomstig Rotterdam willen zien. Dinsdag zijn deze adviezen aangeboden aan Maura Nanlohy, zij werkt bij de Griffie van de Rotterdamse Gemeenteraad.

Tal van thema’s!

Van meer recycle bakken op straat naar inclusieve ruimte voor iedereen! We moeten helpen mensen elkaar te leren kennen maar mensen moeten ook meer verantwoordelijkheid voor de stad nemen. Er werd door de kinderen veel geredeneerd uit de kracht van het persoon! Zelf dingen doen en zelf mensen helpen! Maar soms is de gemeente hier ook voor nodig.

Wij hopen dat Rotterdam aan de slag kan met de visies van de kinderen van Rotterdam! Het zijn de volwassenen die beslissen over de toekomst van Rotterdam, maar daarbij moet niet de stem van de kinderen worden vergeten!