Kickoff Code Groen 2019!

Code Groen gast van de gemeenteraad
22 juni 2018
3e editie Code Groen van start!
7 maart 2019
Alle berichten

Kickoff Code Groen 2019

Op donderdag 7 maart is de kickoff van Code Groen, het educatieve kunstproject van Jeugdtheater Hofplein en SKVR voor kinderen van groep 7 & 8 van Rotterdamse basisscholen.

Een kleine 400 leerlingen van 9 Rotterdamse scholen starten op donderdag 7 maart met een bezoek aan de theatervoorstelling Metamorphose van Jeugdtheater Hofplein. Een voorstelling die kinderen aanzet om na te denken over de toekomst en wat zij graag zouden willen veranderen. Na afloop van de voorstelling zetten de kinderen hun verander-drift om in een mini manifestatie op het Benthemplein, 3032 AA Rotterdam om 12:00 uur. Hiermee start de kick off van alweer de 3e editie van Code Groen. Met protestborden en krachtige leuzen houden ze een demonstratie vóór een toekomstbestendig Rotterdam.

Tussen 7 maart en 14 mei 2019 gaan de leerlingen samen met kunstenaars nadenken over wat zij kunnen doen voor een toekomstbestendige stad. En daarbij mag hun verbeelding grenzeloos worden ingezet. Naast het bezoek aan de voorstelling Metamorphose en de mini manifestatie gaan de kinderen samen met de kunstenaars op excursie ter inspiratie voor hun eigen creaties die zij zullen presenteren tijdens het KinderCongres op dinsdag 14 mei 2019.