Inspirators deze week op de scholen!

Aftermovie manifestatie 19 mei
20 mei 2016
6 juli Maaspodium: Presentatie van de beste plannen voor Rotterdam
15 juni 2016
Alle berichten

foto: Bas Czerwinski

De klassen zijn direct aan de slag gegaan met hun plannen voor Rotterdam! Vorige week donderdag 19 mei kregen zij tijdens hun take-over op het stadhuis van Burgemeester Aboutaleb zijn vergaderhamer. Hij gaf hen ook de opdracht om met ideeën te komen voor de stad.

Om de plannenmakerij op gang te brengen, bezoeken deze week verschillende experts de scholen. Inspirators zijn onder andere stadsboswachter Maurice Kruk, CDA-raadslid Danielle Knieriem en bestuursvoorzitter van de Wereldhavendagen Bert Aben. Ook Johan Gielen, verantwoordelijk voor het educatiebeleid van Kunsthal Rotterdam was één van de gasten. Hij bezocht basisschool Babylon in het Oude Westen.

Gielen vertelt na afloop van de les enthousiast hoe hij met leerlingen heeft gebrainstormd over hoe zij Rotterdam kunnen verbeteren. De drie klassen van Babylon wilden het liefst een tentoonstelling maken. Onderwerp: de beste plannen voor Rotterdam, bedacht door kinderen. Waar die tentoonstelling te zien moest zijn? ‘In de Kunsthal natuurlijk’.