Bekijk de wereld circulair: Blue City inspireert!

Ook meedoen aan Code Groen?
2 oktober 2017
Waterreinigende kleding en energie schoenen
21 november 2017
Alle berichten

Afgelopen week brachten kinderen van OBS ’t Landje een bezoek aan Blue City waar sinds 2015 jonge innovatie bedrijven zich inzetten voor duurzaamheid. Dit als start van het kunstproject Code Groen waar kinderen worden uitgedaagd om mee te denken over stedelijke vraagstukken in Rotterdam. Want hoe ga je als Maasstad over 50 jaar bijvoorbeeld om met duurzaamheid en de (circulaire) economie?

3D-print producten uit plastic afval
Kinderen deden vandaag een experiment met het eten van meelwormenchips: als we niet weten wat iets is, eten we het dan wel? Waarom eet je het ene dier wel en het andere niet. Daarnaast mochten de jonge Rotterdammers plastic wegwerpbekers gebruiken en aan de slag met de recyclinginstallatie dat aan het einde van de productie een 3D sieraad uitprint.

Denkkracht van kinderen
Met deze manier van out-of-the-box denken gaan de kinderen komende week aan de slag. Onder leiding van twee Rotterdamse kunstenaars worden ze uitgedaagd om groots te denken. En gaan fantaseren, creëren en discussiëren over de leefwereld om hen heen. Wat het oplevert? Waardevolle en toekomstbestendige ideeën voor de stad, bedacht door de generatie die nog een heel leven in Rotterdam voor zich heeft.

Wil je als school of bedrijf weten wat Code Groen voor jullie kan betekenen? Of een sessie bijwonen? Laat het ons weten via info@codegroen010.nl